“Vroeger kwamen veel vaker mannen mee naar de winkel als hun vrouwen kwamen shoppen voor een nieuwe outfit. Dat was altijd erg gezellig!”, zegt Wilma Schoonderwoert van Sandwich. Wilma werkt samen met Conny Reubsaet en Lisa, die op de zaterdagen komt helpen.

Sandwich is een mooie kledingzaak in het Corio Center, naast “Hans Anders”. De zaak zit er al behoorlijk lang. Eerst was de naam van de zaak “Down Town”, daarna “Street One” en nu dus “Sandwich”. Eigenaar Jos Kloprogge heeft nog een aantal kledingzaken in de regio.

IMG_8682

Sandwich staat voor stijlvolle kleding voor elke gelegenheid. De doelgroep waar de zaak zich op richt zijn vrouwen vanaf ca. 35 jaar. “Shirts en jasjes lopen hier erg goed”, zegt Wilma die een aantal mooie kledingstukken laat zien in de goed gevulde rekken. “Alles is op kleur gesorteerd. Dat geeft een mooi rustig beeld en is erg handig om een outfit samen te stellen”.

Sandwich is een brand met ca. 70 shops in Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Verder zijn er meer dan 2200 verkooppunten wereldwijd.

“Tegenwoordig komen steeds minder mannen met hun vrouw mee shoppen. Dat is jammer omdat dat altijd erg gezellig was. Wij boden de mannen een drankje aan en maakten een praatje en een lolletje. Tegenwoordig gaan de mannen naar de Media Markt en komen de vrouwen alleen binnen. Ach, zo kunnen we ons ook helemaal concentreren op de dames”, zegt Wilma met een grote smile.

Omdat de winkel niet zo groot is komt twee keer per maand een nieuwe collectie binnen. “Twee keer in de maand ziet de winkel er dus weer heel anders uit en hangt er steeds wat nieuws in de rekken”, aldus Wilma.

Wilma heeft erg goed contact met haar buren in Corio Center. “Ik shop zelf heel vaak in Corio omdat hier alles is te verkrijgen en zo leer ik de buren nog beter kennen!”

Sandwich Heerlen is dagelijks geopend vanaf 10u00, maandag vanaf 13u00. De laatste zondag van de maand is sandwich ook geopend.