Bert Bruls werkt inmiddels al 18 jaar voor Blokker. Eerst in ‘t Loon en sinds 2002 in Corio Center. Bert is bedrijfsleider bij Blokker maar voelt zich soms ook wel een beetje de “vader” van zijn medewerkers. De 17 medewerkers zijn overwegend jong. Maar, zegt Bert: “als je eenmaal bij Blokker werkt dan kun je er ook oud worden”.

Bert, geboren en getogen in Heerlen is een winkelier in hart en nieren. Hij is groot geworden in de supermarkt van zijn ouders. Zelf heeft hij 12 jaar een eigen Plus Supermarkt gehad in Schinveld. Om wat meer bij zijn vrouw en 2 dochters (27 en 22 jaar) te kunnen zijn, vond hij het tijd voor wat anders en is toen bedrijfsleider geworden bij Blokker in ‘t Loon.

IMG_8207

“Vroeger verkocht ik levensmiddelen en nu verkoop ik alles om te koken en om het op een gezellige manier op tafel te zetten”, aldus Bert. “Verder is het natuurlijk leuker om te shoppen bij Blokker dan om de dagelijkse boodschappen te doen in een Supermarkt. Wij doen er bij Blokker alles aan om het shoppen aangenaam te maken met mooie en leuke spullen. Ook zijn we bezig met het ombouwen van onze winkels naar een compleet nieuwe uitstraling en een modern en modieus assortiment. Dagelijks openen we een ‘nieuwste Blokker’ ergens in het land”.

Het vernieuwde logo en de opvallende tv commercials met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol passen helemaal bij de nieuwe weg die Blokker is ingeslagen. “We krijgen veel positieve reacties op de tv commercials en mensen vragen me wanneer wij aan de buurt zijn met de verbouwing, maar daarover kan ik nu nog niks zeggen. Uiteraard zullen we dat uitgebreid communiceren”, aldus Bert.

Bij Blokker shoppen overwegend vrouwen. “En als er een man komt dan is hij meestal gestuurd voor een boodschap door zijn vrouw!”, zegt Bert met een grijns van oor tot oor.

Naast het uitgebreide assortiment koken, tafelen, huishoud, interieur en vrije tijd heeft Blokker in Corio Center ook een DE-assortiment en kun je er DE-punten inleveren. “Heel veel mensen sparen de punten van DE en dat is heel slim. Je kunt gratis artikelen krijgen voor deze gratis punten, dus als je ze nog niet spaart dan is het niet onverstandig om daar alsnog mee te beginnen”, aldus Bert.

Naast het werken bij Blokker is Bert erg druk met het klussen aan zijn boerderijtje uit 1772. “Die boerderij ben ik aan het opknappen zodat ik hier samen met mijn vrouw straks heerlijk van kan gaan genieten”. Van een rustige oude dag is echter nog helemaal geen sprake want Bert zit volgens eigen zeggen nog heerlijk middenin zijn midlifecrisis en komt bijna dagelijks met zijn motor naar het werk. “Soms neem ik de langere route en geniet ik van zo’n heerlijke rit door het prachtige Limburgse landschap”.

Blokker Corio Center is dagelijks geopend van 09u30 (zondag en maandag vanaf 12u00).