La Piazza – More Than Ice is het kleinste maar misschien wel het lekkerste zaakje van heel Corio Center!
Na een carrière van 18 jaar bij de Hema is Leon Hermans sinds 7 jaar de eigenaar van La Piazza, More Than Ice! De kleinste zaak van het winkelcentrum ligt op een mooie plek op de hoek bij de ingang van de liften. Leon, die nagenoeg elke dag van de week aanwezig is in zijn zaak heeft heel veel vaste klanten. Leon: “Ik loop de hele dag naar mensen te zwaaien en ze te groeten, heerlijk is dat!”

Schermafbeelding 2016-07-13 om 18.31.00

La Piazza, More Than Ice is, zoals de naam al doet vermoeden meer dan alleen een ijssalon. Hermans verkoopt er naast Italiaans schep- en soft ijs ook drankjes, wafels, Berliner Bollen, pannenkoeken, poffertjes, strikken, smoothies en sinds kort Yoggies. “Ik zag laatst ergens heerlijk verfrissend yoghurt-ijs en dacht ‘dat moet ik hebben’. Ik zoek dan net zo lang totdat ik de beste kwaliteit kan vinden voor mijn klanten”, aldus Leon.

Naast de zaak ligt een klein maar gezellig terras waar de klanten kunnen genieten van hun drankje of ijsje. Opvallend is de grote foto van Audrey Hepburn. Leon heeft groot respect voor de in België geboren Hepburn, die naast haar carrière als actrice ook bijzonder actief was voor Unicef. Verder valt direct een gedicht op, dat volgens Leon door heel veel mensen wordt gefotografeerd.

“Het mooiste dat het leven biedt
Zijn af en toe de dromen,
Dat alles nog beginnen moet
En ’t beste nog moet komen.”

Hermans, die samen met zijn vrouw Nancy de zaak runt, met hulp van een paar medewerkers, heeft een heel positieve en energieke instelling. “Och, als ik het eens een keer niet zie zitten dan lees ik dat gedicht op de muur en ben ik meteen weer een stuk vrolijker”.

Leon en Nancy zijn inmiddels 26 jaar getrouwd en hebben samen een dochter; Josje van 18 jaar. “Josje heeft net haar Havo diploma gehaald en gaat People & Business Management studeren. Natuurlijk zijn wij erg trots op haar!”, aldus Leon.

Nancy is naast het werk in La Piazza actief in haar “Be the Miracle Foundation”. Deze stichting zet zich in voor misbruikte, mishandelde en verstoten weesbaby’s in (Zuid-)Afrika.
Leon kijkt uit naar de verbouwing van zijn zaak die in de herfst zal plaatsvinden. “Er komt een nieuw thema dat ik regelmatig kan veranderen. Begin september is het klaar!”

La Piazza – More Than Ice is dagelijks geopend.
Meer informatie over de Be the Miracle Foundation: www.btmfoundation.nl