Roger Foitzik (51) zit volgens eigen zeggen in de bloei van zijn leven. Roger straalt dat ook uit als hij vol enthousiasme over zijn Media Markt praat. Hij werkt er inmiddels 10 jaar en is nog lang niet van plan hier weg te gaan. “Bij de 2 jobs hiervoor zat ik steeds 7 jaar op dezelfde plek. Omdat het me hier erg goed bevalt blijf ik nog wel even!”, aldus Roger. Het feit dat hij eigenaar is van deze vestiging speelt natuurlijk ook mee.

Roger heeft een studie motorvoertuigtechniek gedaan. Na jaren bij NedCar gewerkt te hebben (“wij maakten maximaal 1.000 auto’s per 24 uur”) is hij bij Praxis gaan werken op de Meubelboulevard Heerlen, en in Kerkrade. Toen hij door Media Markt werd gepolst voor een job in Heerlen hoefde hij niet lang na te denken. Uiteindelijk is het cirkeltje weer rond, want Roger is namelijk opgegroeid in de electronicazaak van zijn vader.

IMG_8900

Met ruim 100 medewerkers en 2.400m2 vloer oppervlakte heeft Media Markt Heerlen een voortrekkersrol op het gebied van innovaties. “Wij zijn als eerste vestiging begonnen met de express service. Als je hier iets koopt rijden we achter je aan om het bij je thuis te bezorgen en indien gewenst te installeren. Wie zou er eerder thuis zijn?”, zegt Roger met een knipoog. Ook voor het vervangen van een scherm op je telefoon of tablet staat een volledig getraind team bij de Smart Bar voor je klaar.

De vestiging in Corio Center gaat de komende tijd volledig op de schop. Roger: “We gaan ruimte creëren voor onze keuken-inbouw-service. Nog niet iedereen weet dat we überhaupt een inbouw-service hebben. Ons doel is dè inbouw specialist van de regio te worden. Verder krijgt de onlangs geïntroduceerde “smart bar” ook meer ruimte. Hier kun je terecht voor al je problemen met computers en andere devices. Ook gaan we de kassa’s volledig vernieuwen en passen we de ingang aan. Dat gaat een hele operatie worden, zeker als je bedenkt dat we tijdens de verbouwing gewoon geopend blijven.”

Foitzik, vader van 2 dochters en 1 zoon geniet in zijn vrije tijd van het werk op de eigen boerderij. “We wonen al 20 jaar op die boerderij aan de rand van de Brunsummerheide. Mijn vrouw komt uit de zorg en sinds eind vorig jaar heeft zij er een kleinschalige zorgboerderij van gemaakt voor kinderen met een beperking in welke vorm dan ook.”

Landelijk zijn er 49 Media Markt vestigingen. De van oorsprong Duitse organisatie bestaat inmiddels al 17 jaar in Nederland. Media Markt staat bekend om zijn spraakmakende campagnes. Zo is de jaarlijkse ‘BTW Weg Ermee’ campagne niet meer weg te denken. Maar er is meer. 2 keer per maand zijn er de ‘Mega Deals’, regelmatig is er de ‘Gekkenhuis’ campagne, met branchevreemde producten en er is ‘Black Friday’, ‘Back to School’ etc.

Media Markt Heerlen is dagelijks geopend van 09u30 tot 21u00. Zaterdag tot 18u00 en zondag van 12u00 tot 17u00.