Keurslager Gaston Eidams is blij dat het na 7 jaren eindelijk binnenkort zover is; het nieuwe winkelcentrum opent 15 augustus a.s. haar deuren. “We kijken erg uit om naar de overkant te verhuizen. Wij gaan open op 17 augustus”. In de nieuwe zaak komen 3 formules – Bakkerij Dukers, Bufkes en Keurslager Eidams – onder 1 dak.

Eidams, zoon uit een veehandelaarsfamilie is groot geworden in het vlees. Na de studie Middelbare Vleesvakschool in Utrecht heeft hij een slagerij overgenomen in Brunssum. Helaas kon hij het pand niet kopen en na 2 jaar is hij daar gestopt. Via een vleeswarengrossier kwam hij in contact met slagerij Baggen in Stein die in verband met ziekte wel wat hulp kon gebruiken. Uiteindelijk heeft Gaston die zaak in 1994 overgenomen en na een verbouwing en toetreding tot de Vereniging van Keurslagers heeft hij de zaak voortgezet onder zijn eigen naam.

image

Gaston heeft een paar kanjers in zijn zaak werken. Evelien werkt al 25 jaar in de zaak! Verder zijn er Kitty, Doréti, Ingrid, Lilian, Anita, Bente en zeker niet te vergeten bedrijfsleidster Phile. Stuk voor stuk toppers die niet voor niets bekend staan als “de dames van Gaston!”

In zijn vrije tijd is Gaston vaak op zijn fiets te vinden. Samen met vrienden maakt hij zeker 2 keer per week mooie tochten. “Ik zou liever vaker fietsen maar dat lukt momenteel jammergenoeg nog niet”, zegt Gaston. Ook is hij vaak in hun huis in Spanje. “Heerlijk genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Het huis, even ten noorden van Benidorm is mijn tweede huis omdat ik hier al mijn hele leven kom”.

Keurslager Eidams is geen onbekende in slagersland. Gaston: “Bij de laatste vakwedstrijden behaalden we met 9 producten Goud waarvan 7 keer Goud met Ster!” Een prestatie waar je dan ook wel trots op mag zijn.
“Mijn oudste zoon werkt 3 dagen in de week in de zaak en 3 dagen werkt hij in de Mercedes garage van mijn broer. Het is nog niet zeker of hij de zaak ooit gaat overnemen maar hij werkt hard. Maar dat moest ik vroeger ook!”, zegt Eidams met een zelfverzekerde blik. “Mijn andere zoon en mijn dochter gaan een hele andere richting op. Monique, mijn vrouw, doet de administratie”. Bij Eidams kun je ook terecht voor catering. “Het is mogelijk dat wij alles voor je regelen maar we werken ook vaak samen met partners”.

Producten waar ik trots op ben zijn zult, alle rundvleesproducten, de Eidammertjes (metworst voor bij de borrel) maar zeker ook mijn gehakt. Dit product maken wij op geheel eigen wijze met eigen kruiden en een eigen bereidingswijze. Mijn oma wist altijd waar je het beste gehakt kon kopen en ik weet zeker dat ze dat hier bij mij zou komen halen!”