Waar het in 1998 (onder de naam ItaloDesign) begon met alleen trouwringen, is MYNT inmiddels uitgegroeid tot een moderne winkel met een ruim aanbod. Het bedrijf wordt gerund door vader Stef, moeder Ingrid en zoon Danny Uranka.

Danny maakte in 2000 een webshop voor trouwringen en de interesse was dusdanig groot dat Stef met de trouwringen door het hele land bij de mensen thuis langs ging. De naamsbekendheid groeide online stevig zodat ook mensen uit de buurt trouwringen wilden komen bekijken. De woonkamer werd omgetoverd tot een ware showroom en als de bruidsparen op afspraak kwamen dan moesten de kinderen naar boven. De zaken gingen goed en de woonkamer moest zo vaak omgebouwd worden tot showroom dat werd besloten om een winkelpand te kopen. Het pand werd gevonden op de Heerlerbaan en de winkel ItaloDesign was een feit. Sinds 2012 besloten ze de naam ItaloDesign alleen nog te gebruiken voor de huiscollectie trouwringen en de winkel om te dopen tot Mynt Juwelier.

IMG_8562

In oktober 2015 verhuisden ze van de Heerlerbaan naar het Corio Center en het assortiment bestaat inmiddels uit veel meer dan alleen trouwringen. Zo verkoopt MYNT horloges en sieraden van Swarovski, Zinzi, Buddha to Buddha, Fossil, Ti Sento, MelanO, Skagen, Jacob Jensen, Diesel en Boss, om maar eens een paar merken te noemen.

Danny is het “brein” achter de winkel hoewel hij dat zelf zeker niet zo zou noemen. Zijn moeder maakt echter heel duidelijk dat ze zonder Danny de uitstraling van de winkel en de collectie zeker niet zo mooi en compleet hadden kunnen maken. De winkel richt zich op een jong en trendy publiek. Ingrid vult aan dat iedereen uiteraard van harte welkom is. “We ontvangen gelukkig ook nog steeds heel veel klanten die al in de winkel op de Heerlerbaan bij ons kwamen”.

MYNT is zeker geen traditionele juwelier. Dat blijkt alleen al uit de inrichting, de muziek in de zaak en de kleding van de familie; sneakers en jeans. “We voelen ons ook eigenlijk geen juwelier, maar we zijn dat uiteindelijk wel”.

Ze runnen de zaak samen met hun parttime crew bestaande uit Imke, Angelica en Mieke – ze zijn tenslotte 7 dagen in de week geopend. Opa Stef Sr. verzorgt de kleine reparaties en er wordt samengewerkt met een traditionele horlogemaker.

IMG_8548

Inmiddels zijn ze ook al jaren te vinden op beurzen en speciale evenementen zoals de kerstmarkt in Valkenburg, de Huishoudbeurs en de Libelle Zomerweek. Trouwringen zijn en blijven echter hun specialiteit met een zeer uitgebreide collectie, waaronder de huiscollectie waarmee het ooit allemaal begon.

De familie Uranka is gewend om de handen flink uit de mouwen te steken. Zo hebben ze in 3 weken tijd de hele zaak zelf verbouwd en ingericht. Alles moest heel snel gebeuren om ruim op tijd voor de feestdagen open te kunnen gaan. “Dat is tenslotte toch de drukste periode van het jaar”, zegt Danny. “Met een nieuwe winkel in het Corio Center en de winkel in de grotten van Valkenburg was het even passen en meten maar we zijn bijzonder trots op het resultaat!”.

MYNT is dagelijks geopend vanaf 09u30 (zondag en maandag om 12u00). Ga voor meer info en de webshop naar www.myntjuwelier.nl