Shoetime is een leuke, frisse schoenenzaak voor het hele gezin. Anita Kusters is sinds 2007 werkzaam voor het bedrijf. Begonnen in Sittard en sinds september 2015 werkzaam in Stein als bedrijfsleidster.

Anita heeft inmiddels flink wat ervaring met verbouwen en verhuizen. In Sittard heeft ze al eerder 2 verbouwingen meegemaakt. De verbouwing en verhuizing naar Stein noemt ze zelf toch wel heftig. “Er moest aan zoveel zaken worden gedacht, ik had dan ook overal briefjes liggen. Uiteraard heb ik veel steun gehad van mijn collega’s en natuurlijk van de mensen van het hoofdkantoor. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat”, aldus Anita.

IMG_0437

In de vestiging van Shoetime in Stein werken 6 medewerkers. Anita: “Op zaterdag en op woensdagmiddag zijn er 3 medewerkers in de winkel en op de andere dagen 2. Zo kunnen we elke klant bij binnenkomst begroeten en waar nodig helpen. Ik wil gewoon dat een klant zich hier ook echt klant voelt. En ja, alle schoenen moeten natuurlijk recht staan!”, zegt ze terwijl ze nog snel even een paar schoenen op de juiste plek zet.

Sinds januari 2016 is Shoetime gefuseerd met Durlinger. Durlinger is, net als Shoetime een Limburgs familiebedrijf. Beide bedrijven passen erg goed bij elkaar en vullen elkaar waar nodig aan. Anita: “De fusie is erg goed verlopen. De heren Sieben (Shoetime) en Durlinger (Durlinger) voeren de directie vanuit het hoofdkantoor in Panningen en zijn erg betrokken met wat en hoe het er in de winkels aan toe gaat. En ik heb er een hoop nieuwe collega’s bij gekregen.” Na de fusie zijn er in totaal 77 winkels waarvan 39 vestigingen van Durlinger en 34 van Shoetime. Ook zijn er 4 Tamaris winkels.

Anita geeft graag advies aan klanten. “Ik geef zowel gevraagd als ongevraagd advies”, zegt ze met een lach. “Er was eens een klant die twijfelde of hij met die schoenen wel kon dansen. Nou, toen heb ik samen met hem een dansje gemaakt in de winkel om dat uit te proberen! Na dat dansje heeft hij de schoenen gekocht!”