Het bedrijf van Luuk Vermeulen bestaat sinds 1966. Vanaf 2013 is Luuk de eigenaar en heeft hij het jaartal ‘1966’ achter de naam gezet. Luuk: “Ik heb het bedrijf van de heer Wim Zonneveld overgenomen. Omdat de naam Zonneveld een begrip is in Stein en omgeving heb ik de naam behouden. ‘1966’ staat er nu achter omdat ik er trots op ben dat het bedrijf reeds zolang bestaat”.

Luuk is afkomstig uit de horeca. Hij heeft in diverse betere horecazaken gewerkt in binnen- en buitenland. Zijn meest geliefde woon- en werkplaats was Italië en dan met name, Toscane. Uiteindelijk is hij voor de liefde teruggekeerd naar Nederland. Sinds 2003 is hij gelukkig met zijn Annemiek. Sinds 7 maanden zijn ze de trotse ouders van dochtertje Vita.

Alvorens de verhuizing naar het huidige tijdelijke winkelcentrum zat het bedrijf op een andere locatie in Stein. “Ik heb uiteindelijk besloten naar het centrum te verhuizen omdat klanten alles graag op één plek willen kopen”, aldus Luuk.

image

In de nieuwe winkel is er naast de vele flessen wijn (ca. 350 verschillende flessen), speciaalbieren (ca. 100 soorten) en volop keuze in sterke dranken, ook ruimte voor een proeflokaal. “Ik krijg heel vaak de vraag welke wijnen bij een bepaald gerecht passen. Wat is er dan mooier om de wijnen te laten proeven! Verder ga ik proeverijen en workshops houden in mijn zaak. Ik kom uit een echte lerarenfamilie en ooit heb ik overwogen om docent te worden, wellicht kan ik nu de liefde voor dranken en het onderwijs met elkaar combineren”, lacht Luuk.

Luuk, gediplomeerd vinoloog, wil met zijn formule veel meer zijn dan alleen een drankenverkooppunt. Luuk: “Ik ben nu bezig met de opleiding Liquorist (gedistilleerde dranken) en ga ook de opleiding voor Zytholoog (bieren) volgen. Voor een gedegen advies moet je dus bij ons zijn.”

Bij Zonneveld 1966 kun je al terecht voor een fles wijn vanaf €3,99 maar er zijn ook exclusieve wijnen van €350 in het assortiment.

De voorkeur van Luuk – die zelf weinig drinkt maar wel veel proeft – gaat uit naar een goed glas Rum, puur gedronken welteverstaan.