Tabaktief Daarzo binnenkort CIGO Daarzo, da’s mooi meegenomen!

De gemakswinkel van Jürgen en David zit al 15 jaar in het winkelcentrum. Jürgen: “We zijn begonnen als snoepwinkel. Voordat wij er begonnen zat er een bonbonzaak”. David vult aan: “Omdat we steeds meer vraag kregen naar strippenkaarten, sigaretten en andere artikelen, hebben we langzaamaan ons assortiment aangepast en noemen we ons nu een ‘gemakswinkel'”.

Ook de naam “Daarzo” is eigenlijk bij toeval ontstaan. “Als klanten in andere winkels in het winkelcentrum iets vroegen wat zij niet hadden dan werden ze naar ons doorverwezen. “Dat krijg je Daarzo!” De naam was een feit!

image

Daarzo is aangesloten bij het samenwerkingsverband Tabaktief met meer dan 100 aangesloten winkels. Later dit jaar zal de naam Tabaktief wijzigen in CIGO, dit naar aanleiding van de fusie tussen beide bedrijven. Het assortiment van Daarzo bestaat uit rookwaren, tijdschriften, snoep, wenskaarten, kansspelen, cadeauartikelen en cadeaubonnen. David en Jürgen zijn verder gespecialiseerd in e-sigaretten en laten zelf hun eigen smaken in de liquids ontwikkelen. “Op onze website www.tabaktiefdaarzo.nl kun je ons hele assortiment en de handleiding van het elektronische roken zien”, zegt David.

Jürgen: “Buiten de specialisatie in e-sigaretten en e-liquids zijn wij er trots op dat wij de enige Hallmark-store zijn in Heerlen. We hebben dan ook het grootste assortiment Hallmark kaarten”.

In de vrije tijd is Jürgen veel bezig met zijn grote passie modeltreinbouw. De hele tuin is omgetoverd tot een enorm netwerk van treinsporen (zie foto). Verder gaat hij graag op reis en dan met name naar grote natuurparken. De passie van David is “alles wat met lelijke eendjes te maken heeft”.

De heren hebben veel vaste klanten. Klanten die binnenlopen voor een kaartje, een pakje sigaretten of een kraslot, maar ook veel klanten die echt even komen voor een praatje. Jürgen: “Onlangs onze ligging in het winkelcentrum zijn we soms net een buurtwinkeltje”. Hij haast zich om er aan toe te voegen: “en dat vinden we heerlijk!”

Tabaktief Daarzo is zeven dagen in de week geopend vanaf 09u00 (maandag 11u00 en zondag 12u00).