…… MAAR ER IS ZOVEEL MEER!”

De nieuwe HEMA in Stein is geïnspireerd op de vestigingen van HEMA in Frankrijk en Engeland. De winkel krijgt een industriële uitstraling met grote lampen, robuuste vloeren en een opengewerkt plafond. Door het gebruik van de vele lage inspiratie-tafels krijgt het geheel een open en frisse look.
Frans Vesters, franchisenemer van HEMA is erg enthousiast over het nieuw concept: “We hebben in onze nieuwe winkel gekozen voor een open winkelfront. Klanten kunnen zo heel gemakkelijk binnenlopen. Duurzaamheid vinden we heel belangrijk bij Hema. We hebben dan ook gekozen voor inductie verlichting in combinatie met LED. Ook werken we met een warmte-terugwin-installatie”.

Brigitte van de Laarschot, de filiaalmanager van Hema Stein laat een aantal nieuwe elementen zien waaronder de HEMA beauty wandpresentatie. Brigitte: “Vooraan in de winkel komt een grote wand met al onze beauty producten. Regelmatig zal er een visagiste aanwezig zijn voor advies. In de winkel zullen we publiceren wanneer dat zal zijn. Natuurlijk verkopen we in onze nieuwe winkel straks ook weer de bekende rookworsten. En ja hoor, de Tompoucen liggen ook gewoon in onze gebaksvitrine!”

image

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, oftewel HEMA bestaat al sinds 1926. Opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac als een warenhuis voor “het gewone volk” met eenheidsprijzen variërend van 10, 20 en 50 cent. Vanwege het succes werd een jaar later een tweede vestiging geopend buiten Amsterdam en inmiddels telt Hema bijna 700 vestigingen in maar liefst 7 landen.

Frans, die naast de winkel in Stein ook een Hema in Geleen en in Born heeft, geeft aan dat de winkel in Stein ca. 540 m2 groot is en over een compleet assortiment beschikt. Hema heeft verschillende winkeltypes variërend in grootte va 300 m2 tot 3000 m2.

Brigitte werkt inmiddels 6 jaar bij Hema. Haar carrière begon in Born. Ze is geboren en getogen in Stein en toen daar een functie vrij kwam als filiaalmanager hoefde zij niet lang na te denken. Met haar 12-jarige dochter gaat ze vaak shoppen. “Samen met mijn dochter speel ik dan voor mystery-shopper. Ik kan het gewoon niet laten!”, zegt ze met een lach.

Frans werkt al sinds 1984 voor HEMA. Hij is begonnen in de vestiging in Oss en later heeft hij gewerkt als regiomanager. De wens om ooit zelf een Hema vestiging te hebben kwam in 2005 in Geleen uit. Op 17 augustus 2007 opende Frans de vestiging in Stein en toeval of niet, op precies diezelfde datum in 2016 gaat de nieuwe vestiging in Stein open!